• LähettämöLähettämö
  • Oululainen JälkiuunileipäOululainen Jälkiuunileipä
  • Lähettämö
  • Oululainen Jälkiuunileipä

Suomalaiseen makuun jo yli 100 vuotta

Kaarlo ja Vilhelmiina Helenius perustivat Oululainen Kotileipomon Lahteen 9. marraskuuta vuonna 1909. Vilhelmiina kertoo päiväkirjassaan, että he ostivat Majanterin tytöiltä leipomoliikkeen, jonka kauppahinta oli seitsemänsataa markkaa.
"Alku oli hyvin pientä. Ensimmäinen päiväkassa oli 9,50 p. Vaan siitä se alkoi nousta vähitellen, kun oltiin hyvin tarkkoja ja huolellisia ja ahkeria.”

Oululainen leipomo Lahdessa?

Vilhelmiina hankki leipurinkoulutuksensa Oulussa, jossa tuolloin sijaitsi valtakunnan paras alan oppilaitos. Niinpä hän päätti antaa leipomolleen nimeksi Oululainen. Nyt yli satavuotiaana Oululainen on elinvoimaisempi kuin koskaan ja sen tuotteet kuten Reissumies, Jälkiuunileipä ja Hapankorput ovat Suomen suosituimpia.

Kotimaista työtä ja osaamista

Oululaisen leivät on aina leivottu Suomessa. Siis vuodesta 1909 asti, kun Oululaisen Kotileipomo perustettiin Lahteen. Nykyään leivotaan Lahdessa, Vantaalla ja Oulussa Oululaista koko Suomeen, mikä työllistää yli 500 leipomoalan ammattilaista.

Lahden leipomo on tunnettu ruisosaajana ja ruisleipien leipojana. Oululaiselta löytyy myös laaja valikoima vaaleita ruokaleipiä sekä kahvileivissä Pullava, yksi Suomen pidetyimmistä pitkoista.