
Olemme koonneet listan kysymyksistä, joita kohtaamme usein työssämme. Toivottavasti löydät niistä avun ongelmaasi. Jos kuitenkin käy niin, että ongelma ei ratkea, otathan yhteyttä suoraan meihin.
Saatavuus
Oululaisen tuotteita on saatavilla useimmista päivittäistavaraliikkeistä Suomessa. Jos jotain tiettyä tuotetta ei löydy omasta kaupastasi, voit tiedustella saatavuutta suoraan kaupasta.
Uudistamme valikoimaamme jatkuvasti kuluttajien toiveiden mukaisesti ja joskus vanhojen tuotteiden on tehtävä tilaa uusille.
Säilyvyys ja säilytys
Parasta ennen -päiväys kertoo, että vähintään tähän päivään asti tuote säilyttää oikein säilytettynä tyypilliset ominaisuutensa. Tuotetta saa pitää myynnissä ja käyttää päiväyksen jälkeen. Tuotteen käyttökelpoisuuden voi arvioida aistinvaraisesti.
Viimeinen käyttöpäivä tulee merkitä mikrobiologisesti helposti pilaantuviin elintarvikkeisiin. Tuotetta ei saa myydä eikä käyttää tämän päivän jälkeen.
Leipä tulee säilyttää huoneenlämmössä eli yli +22 asteessa, jotta se säilyisi mahdollisimman pitkään. Leipää ei siis kannata säilyttää jääkaapissa, sillä siellä se yllättäen vanhenee nopeammin. Toinen hyvä säilytystapa on pakastaminen.
Olemme koonneet erillisen artikkelin erilaisten pakkausten kierrätysohjeista.
Ruokavaliot
Valitettavasti tällä hetkellä ei. Fazerin gluteenittomista leipomotuotteista olemma koonnet listan Fazerin tuotehaku-sivulle.
Suuri osa valikoimassa olevista leivistä on vegaanisia. Voit hakea ja rajata vegaanisia tuotteita tuotehakusivulla.
Leipomotuotteissa käytetty liivate on myös pääosin sikaperäistä, mutta muutamissa tuotteissa käytetään nautaperäistä gelatiinia.
Tyypillisimpiä eläinperäisiä raaka-aineita leipomotuotteissa ovat maitotuotteet ja kananmuna. Joissakin tuotteissa käytettävistä ainesosista eläinperäisiä ovat mm. liivate, hunaja, karmiinihappo (E120), sellakka (E904), karmiini sekä kokkiniili.
Raaka-aineet
Viljojen kotimaisuus voi vaihdella satokausittain viljelykauden sääolosuhteiden takia. Joskus säät voivat olla haastavia viljelijöille. Käytämme kotimaista viljaa aina, kun se on mahdollista.