Olemme koonneet listan kysymyksistä, joita kohtaamme usein työssämme. Toivottavasti löydät niistä avun ongelmaasi. Jos kuitenkin käy niin, että ongelma ei ratkea, otathan yhteyttä suoraan meihin.

Saatavuus

Mistä voi ostaa Oululaisen tuotteita Suomessa?

Oululaisen tuotteita on saatavilla useimmista päivittäistavaraliikkeistä Suomessa. Jos jotain tiettyä tuotetta ei löydy omasta kaupastasi, voit tiedustella saatavuutta suoraan kaupasta.

Miksi tuotteita poistuu valikoimista?

Uudistamme valikoimaamme jatkuvasti kuluttajien toiveiden mukaisesti ja joskus vanhojen tuotteiden on tehtävä tilaa uusille. 

Säilyvyys ja säilytys

Miten parasta ennen -päiväys eroaa viimeisestä käyttöpäivästä?

Parasta ennen -päiväys kertoo, että vähintään tähän päivään asti tuote säilyttää oikein säilytettynä tyypilliset ominaisuutensa. Tuotetta saa pitää myynnissä ja käyttää päiväyksen jälkeen. Tuotteen käyttökelpoisuuden voi arvioida aistinvaraisesti.

Viimeinen käyttöpäivä tulee merkitä mikrobiologisesti helposti pilaantuviin elintarvikkeisiin. Tuotetta ei saa myydä eikä käyttää tämän päivän jälkeen.

Miten leipä säilyy parhaiten?

Leipä tulee säilyttää huoneenlämmössä eli yli +22 asteessa, jotta se säilyisi mahdollisimman pitkään. Leipää ei siis kannata säilyttää jääkaapissa, sillä siellä se yllättäen vanhenee nopeammin. Toinen hyvä säilytystapa on pakastaminen.

Lue lisää leivän säilytyksestä.  

Miten kierrätän erilaiset pakkaukset?

Olemme koonneet erillisen artikkelin erilaisten pakkausten kierrätysohjeista.

Lue lisää kierrätysvinkeistä.

Ruokavaliot

Onko Oululaisella gluteenittomia tuotteita?

Valitettavasti tällä hetkellä ei. Fazerin gluteenittomista leipomotuotteista olemma koonnet listan Fazerin tuotehaku-sivulle.

Katso lista gluteenittomista tuotteista.

Onko Oululaisen valikoimassa vegaanisia tuotteita?

Suuri osa valikoimassa olevista leivistä on vegaanisia. Voit hakea ja rajata vegaanisia tuotteita tuotehakusivulla.

Hae tuotetietoja tuotehakusivulla.

Joissakin tuotteissa on käytetty liivatetta. Mikä on sen alkuperä?

Leipomotuotteissa käytetty liivate on myös pääosin sikaperäistä, mutta muutamissa tuotteissa käytetään nautaperäistä gelatiinia.

Mitkä ainesosat ovat eläinperäisiä leipomotuotteissa?

Tyypillisimpiä eläinperäisiä raaka-aineita leipomotuotteissa ovat maitotuotteet ja kananmuna. Joissakin tuotteissa käytettävistä ainesosista eläinperäisiä ovat mm. liivate, hunaja, karmiinihappo (E120), sellakka (E904), karmiini sekä kokkiniili.

Tuotteiden ainesosaluettelot voi tarkistaa tuotehausta.

Raaka-aineet

Onko leipomotuotteissa käytetty vilja kotimaista?

Viljojen kotimaisuus voi vaihdella satokausittain viljelykauden sääolosuhteiden takia. Joskus säät voivat olla haastavia viljelijöille. Käytämme kotimaista viljaa aina, kun se on mahdollista.