Olemme koonneet listan kysymyksistä, joita kohtaamme usein työssämme. Toivottavasti löydät niistä avun ongelmaasi. Jos kuitenkin käy niin, että ongelma ei ratkea, otathan yhteyttä suoraan meihin.

Saatavuus ja tuotteet

Mistä voi ostaa Oululaisen tuotteita Suomessa?

Oululaisen tuotteita on saatavilla useimmista päivittäistavaraliikkeistä Suomessa. Jos jotain tiettyä tuotetta ei löydy omasta kaupastasi, voit tiedustella saatavuutta suoraan kaupasta.

Joitakin Oululaisen tuotteita myydään myös Fazer Experience -vierailukeskuksessa Vantaalla sekä Fazer Storessa, joka palvelee sekä Suomessa että ulkomailla (EU-maissa). Fazer Storen löydät täältä.

 

Miksi tuotteita poistuu valikoimista?

Uudistamme valikoimaamme jatkuvasti kuluttajien toiveiden mukaisesti ja joskus vanhojen tuotteiden on tehtävä tilaa uusille. 

Miten toimin, jos tuotteessa on virhe?

Jos tuote tai pakkaus on virheellinen, paras tapa lähestyä meitä on palautelomake. Lomakkeella voit lähettää kuvan tuotteessa tai pakkauksesta ja saatamme pyytää lähettämään tuotteen tai pakkauksen meille jatkotutkimuksia varten. Tämän vuoksi on tärkeää säästää tuote vähintään kahden viikon ajan (pois lukien helposti pilaantuvat tuotteet).

Säilyvyys ja pakkaukset

Miten parasta ennen -päiväys eroaa viimeisestä käyttöpäivästä?

Parasta ennen -päiväys kertoo, että vähintään tähän päivään asti tuote säilyttää oikein säilytettynä tyypilliset ominaisuutensa. Tuotetta saa pitää myynnissä ja käyttää päiväyksen jälkeen. Tuotteen käyttökelpoisuuden voi arvioida aistinvaraisesti.

Viimeinen käyttöpäivä tulee merkitä mikrobiologisesti helposti pilaantuviin elintarvikkeisiin. Tuotetta ei saa myydä eikä käyttää tämän päivän jälkeen.

Miten leipä säilyy parhaiten?

Leipä tulee säilyttää huoneenlämmössä eli yli +22 asteessa, jotta se säilyisi mahdollisimman pitkään. Leipää ei siis kannata säilyttää jääkaapissa, sillä siellä se yllättäen vanhenee nopeammin. Toinen hyvä säilytystapa on pakastaminen.

Lue lisää leivän säilytyksestä.  

Miten kierrätän erilaiset pakkaukset?

Olemme koonneet erillisen artikkelin erilaisten pakkausten kierrätysohjeista.

Lue lisää kierrätysvinkeistä.

Ruokavaliot

Onko Oululaisella gluteenittomia tuotteita?

Valitettavasti tällä hetkellä ei. 

Katso lista Fazerin gluteenittomista tuotteista.

Onko Oululaisen valikoimassa vegaanisia tuotteita?

Suuri osa valikoimassa olevista leivistä on vegaanisia. Voit hakea ja rajata vegaanisia tuotteita tuotehakusivulla.

Joissakin tuotteissa on käytetty liivatetta. Mikä on sen alkuperä?

Leipomotuotteissa käytetty liivate on myös pääosin sikaperäistä, mutta muutamissa tuotteissa käytetään nautaperäistä gelatiinia.

Mitkä ainesosat ovat eläinperäisiä leipomotuotteissa?

Tyypillisimpiä eläinperäisiä raaka-aineita leipomotuotteissa ovat maitotuotteet ja kananmuna. Joissakin tuotteissa käytettävistä ainesosista eläinperäisiä ovat mm. liivate, hunaja, karmiinihappo (E120), sellakka (E904), karmiini sekä kokkiniili.

Vastuullisuus

Onko leipomotuotteissa käytetty vilja kotimaista?

Kyllä, kaikki Oululaisen käyttämä vilja on 100 % kotimaista.

Miksi käytätte muovipakkauksia?

Muovijäte on myös meille suuri huolenaihe. Käytämme muovin lisäksi paljon kuitupohjaisia pakkauksia ja tutkimme jatkuvasti uusia pakkausmateriaaleja. Pakkauksen ensisijainen ja tärkein tehtävä on suojata tuotetta. Jos tuote menee pilalle, on syntyvä negatiivinen ympäristövaikutus moninkertainen pakkaukseen verrattuna. Tämän takia haemme ja käytämme aina parasta saatavilla olevaa pakkausvaihtoehtoa tuotteillemme ja määritelmä ”paras” pitää sisällään tuotteen säilyvyyden ja tuoteturvallisuuden lisäksi myös ympäristövaikutukset. Pyrimme myös vähentämään muovin määrää aina kun mahdollista, kuten teimme Reissumies-pussien kanssa.

Miten otatte huomioon ympäristön toiminnassanne?

Ruuantuotannolla on suuri vaikutus ympäristöön. Painopisteet ympäristötyössämme ovat energiatehokkuus, jäte ja raaka-ainehävikki, veden käyttö, kestävä viljely ja ympäristötietoisuuden lisääminen. Lisää tietoa koko Fazer-konsernin ympäristövastuusta voit lukea täältä.