
Ainekset
1 pkt | Oululanen Wilhelmina pikkuleipiä |
50g | suolatonta voita |
Täyte
1 dl | maitoa |
1 | vaniljatanko |
1 pkt | Fazer Valkoinen leivontasuklaa 100 g |
2 | liivatelehteä |
0,5 dl | omenamehua |
2 dl | kuohukermaa |
Tee näin
- Laita liivatelehdet kylmään veteen.Liota n 5-10 min.
- Halkaise vanilja tanko ja keitä maidon kanssa kiehuvaksi.
- Purista vesi mahdollisimman hyvin pois liivatelehdistä ja liota ne kuumaan maitoon. Lisää suklaa myös kuumaan maitoon, sekoita jotta suklaa sulaa hyvin.
- Lisää omenamehu ja anna seoksen jäähtyä, n 25 asteeseen, jotta tuntuu vielä hieman haalealta.
- Wilhelminat ja voisula tehosekoittimeen , sekoita taikina tasaiseksi. Vuoraa tasapohjainen ( irtoreunainen vuoka, pohja vuorattu leivinpaperilla ) taikinalla.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se jäähdytettyyn maito-suklaa seokseen varovasti. Kaada seos vuokaan ja jäähdytä jääkaapissa yön yli tai väh 4 tuntia.
Kakku kestää hyvin myös pakastuksen.
Tarjoile kotimaisten kesän marjojen tai soseiden kanssa!