
Ainekset
Lämminsavukalatahna
250 g | lämminsavukalaa |
150 g | ranskankermaa |
1 rkl | Dijon-sinappia |
1 rkl | hienonnettua ruohosipulia |
Hernepyree (vegaaninen)
200 g | (pakaste)herneitä |
0,75 dl | kauramaitoa |
½ tl | suolaa |
Tee näin
1. SAVUKALATAHNA
Hienonna ruohosipuli. Poista kalasta nahka ja sekoita sen rakenne rikki ja sekoita muut ainekset kalan joukkoon.
Laita tahnaa 1 ½ rkl leivän päälle ja koristele leipä savukalapalalla tai katkaravulla, kuoritulla ja viipaloidulla avomaankurkulla ja ruohosipulilla.
2. HERNEPYREE
Laita puolet herneistä ja loput ainekset tehosekoittimeen ja soseuta ne, lisää sitten loput herneet ja soseuta koko määrä. Tehosekoitin työstää pyreen helpommin, jos siinä on aluksi vain osa herneistä.
Levitä pyreetä noin 1 ½ ruokalusikallista leivälle ja koristele se viipaloidulla retiisillä, krassilla ja paahdetuilla kurpitsansiemenillä.