Ainekset

Oululainen_Reissumies_reseptit-savulohi450x450.jpg

Lämminsavukalatahna

250 g lämminsavukalaa
150 g ranskankermaa
1 rkl Dijon-sinappia
1 rkl hienonnettua ruohosipulia

Oululainen_Reissumies_reseptit-hernepyree450x450.jpg

Hernepyree (vegaaninen)

200 g (pakaste)herneitä
 0,75 dl kauramaitoa
½ tl suolaa

 

Tee näin

1. SAVUKALATAHNA

Hienonna ruohosipuli. Poista kalasta nahka ja sekoita sen rakenne rikki ja sekoita muut ainekset kalan joukkoon.

Laita tahnaa 1 ½ rkl leivän päälle ja koristele leipä savukalapalalla tai katkaravulla, kuoritulla ja viipaloidulla avomaankurkulla ja ruohosipulilla.

2. HERNEPYREE

Laita puolet herneistä ja loput ainekset tehosekoittimeen ja soseuta ne, lisää sitten loput herneet ja soseuta koko määrä. Tehosekoitin työstää pyreen helpommin, jos siinä on aluksi vain osa herneistä.

Levitä pyreetä noin 1 ½ ruokalusikallista leivälle ja koristele se viipaloidulla retiisillä, krassilla ja paahdetuilla kurpitsansiemenillä.