Ainekset (4 annosta)

Panerointiin

150 g Oululainen Hapankorppuja
1,5 tl suolaa
0,5 tl  rouhittua valkopippuria
1 kg  perattuja muikkuja tai silakoita

Paistamiseen

75 g voita

Tarjoiluun

  perunasosetta, puolukkasurvosta

Tee näin

Hienonna hapankorput ohueksi murskeeksi. Hienontaminen käy parhaiten monitoimikoneen leikkuuterätoiminolla tai tehosekoittajassa. Mikäli kumpaakaan ei ole saatavilla, voit helposti hienontaa hapankorput kaulimella kahden puhtaan pyyheliinan välissä tai paksussa pakastuspussissa.

Lisää mausteet hapankorppumurskeen joukkoon. Pyöräytä kalat hapankorppurouhe-mausteseoksessa ja paista voissa.

Tarjoa pääruokana perunasoseen ja puolukkasurvoksen kanssa, tai dipattavina paloina esimerkiksi näiden herkullisten dippikastikkeiden kera!