
Ainekset
(4 annosta)
Panerointiin
150 g | Oululainen Hapankorppuja |
1,5 tl | suolaa |
0,5 tl | rouhittua valkopippuria |
1 kg | perattuja muikkuja tai silakoita |
Paistamiseen
75 g | voita |
Tarjoiluun
perunasosetta, puolukkasurvosta |
Tee näin
Hienonna hapankorput ohueksi murskeeksi. Hienontaminen käy parhaiten monitoimikoneen leikkuuterätoiminolla tai tehosekoittajassa. Mikäli kumpaakaan ei ole saatavilla, voit helposti hienontaa hapankorput kaulimella kahden puhtaan pyyheliinan välissä tai paksussa pakastuspussissa.
Lisää mausteet hapankorppumurskeen joukkoon. Pyöräytä kalat hapankorppurouhe-mausteseoksessa ja paista voissa.
Tarjoa pääruokana perunasoseen ja puolukkasurvoksen kanssa, tai dipattavina paloina esimerkiksi näiden herkullisten dippikastikkeiden kera!