Ainekset

Pekoninen Reissumies Kanaburger

1 Oululainen Reissumies Kanaburger
  Pieni kourallinen juureslastuja
2 Pekoniviipaletta
1 Ananasrengas

Täyteläinen Reissumies Ruisburger

1 Oululainen Reissumies Ruisburger
1 Pieni sipuli
1 rkl Ruokaöljyä
½ Maustekurkkua tai valmiita maustekurkkuviipaleita
1-2 Sydänsalaatin tai sidesalaatin lehtiä

 

Tee näin

Pekoninen Reissumies Kanaburger

  1. Paahda pekoniviipaleet pannulla tai uunissa, n. 8 minuuttia 180 °C, tai kunnes ne ovat ruskistuneet nätisti. Nosta pekoniviipaleet keittiöpaperin päälle odottamaan.
  2. Valuta ananasrengas ja imeytä liiat nesteet keittiöpaperin päällä. Riko juureslastut käsin hieman pienemmiksi paloiksi.
  3. Lämmitä pihvi ja leipä uunissa tai varovasti mikrossa niin, ettei leipä kuivu ja sitkisty. Laita juusto lämpimän pihvin päälle. Levitä majoneesi leivän leikkauspinnoille ja levitä rikottu juureslastu majoneesin päälle. Nosta pihvi juustoineen pohjapuoliskon päälle, pekoniviipaleet pihvin päälle, ananasrengas pekonin päälle ja lopuksi kansi täytteiden päälle.

 

Täyteläinen Reissumies Ruisburger

  1. Suikaloi sipuli tai leikkaa se 0,5 cm paksuisiksi renkaiksi. Paista sipuli paistinpannussa tai pienessä kattilassa pitkään niin, että se on kauttaaltaan ruskeaa ja pehmeää.
  2. Leikkaa maustekurkusta pituussuuntaan viipaleita tai käytä valmiita voileipäkurkkuja.
  3. Irrota salaatista pari lehteä, pese ja kuivaa ne.
  4. Lämmitä leipä ja pihvi uunissa tai varovasti mikrossa niin, ettei leipä kuivu ja sitkisty. Laita juusto lämpimän pihvin päälle. Levitä majoneesi leivän leikkauspinnoille, nosta paistettu sipuli leivän pohjapuoliskon päälle, salaatinlehdet sen päälle, pihvi juustoineen salaatin päälle ja maustekurkkuviipaleet pihvin päälle. Aseta lopuksi leivän kansi täytteiden päälle.