Reissumies juhlisti 35 vuotista taivaltaan vuonna 2013.

Vuonna 1978 Suomi sai uuden maun ja muodon. Elettiin perusmakujen maailmassa, jossa oliivit olivat eksotiikkaa. Reissumies oli ensimmäinen leipä Suomessa, jolla oli fantasianimi. Rukiisesta mausta herahti 35 vuotta kestänyt rakkaustarina. 

Luonnollista energiaa 

Ruisleipä edustaa järkevää välipalasyömistä, jonka avulla jaksaa pistää tossua toisen eteen. Reissumies-leivät antavat luonnollista energiaa, eivätkä leivät sisällä lainkaan lisäaineita.

Kulkijamainoksistaan jo 80-luvulta tunnettu leipä oli ensimmäinen valtakunnallinen palaleipä. Se suunniteltiin kuluttajaa ajatellen, helppokäyttöiseksi ja valmiiksi halkaistuksi evääksi. Vuosien saatossa Reissumiehestä on tullut synonyymi pyöreälle ruispalaleivälle.

Toiset on luotuja kulkemaan

Tänään Reissumies on yksi tunnetuimmista ja suosituimmista brändeistä. Keltainen väri, kulkijahahmo ja tunnussävel ”Reissumiestä vaisto vie” ovat lähes kaikille suomalaisille tuttuja tunnusmerkkejä.

Salskea kulkijamiehen hahmo sykähdytti tv-mainonnassa jo 80-luvulla, karheaäänisen Bablon levyttämä ”Reissumiestä vaisto vie” siivitti sopivasti rennon erämiehen matkaa 80- ja 90-luvuilla. Mainonnan linja on palannut tähän perinteeseen: mies samoaa luonnossa, eväät repussa ja pilkettä silmäkulmassa.

Reissumiehen pakkausta on uudistettu hienovaraisesti vuosien varrella. Keltainen väri on ollut mukana alusta lähtien. Ensimmäisissä pakkauksissa kuvana oli reppu keltaisella pohjalla. Reissumies-poika tuli pakkaukseen 80-luvulla.

19 vuoden ajan Reissumies-leipää oli saatavana vain alkuperäisessä muodossaan, vuonna 1997 samasta tuotteesta saatiin isompi 12 kappaleen pakkaus. Vasta 2011 Reissumies heittäytyi blondiksi ja tuotteesta tuli vaalea uutuus Reissumies Täysjyvä. Nykyajan kiireisille arkireissaajille tuotiin markkinoille syksyllä 2012 täytetyt eväsleivät, jotka ovat samaa hyvää ruisleipää valmiina eväsleipänä. Merkkivuoden kunniaksi Reissumiehen komeaa taivalta juhlisti aidosti erilainen ruisleipä Reissumies Tosi tumma. Sen tumma, mutta pehmeä maku on peräisin maltaasta ja tammisavuaromista. Ravitsevan ja lisäaineettoman leivän pintaa komistavat mustat ja valkoiset unikonsiemenet. Leivän maun viimeistelee häivähdys savua aivan kuin muistona nuotiolta.

Rukiinen Reissumies leivotaan Fazerin Lahden leipomossa. Tosi tumma leivotaan Fazerin Oulun leipomossa ja vaalea Reissumies taas Vantaalla.