Oululainen Jälkiuunileipää on leivottu samalla reseptillä jo vuodesta 1947. Vuonna 2017 leipäklassikko täyttää 70 vuotta ja on yksi Fazerin Suomi 100 -tuotteista. Juhlavuoden kunniaksi Oululainen Jälkiuunileipä saa rinnalleen tumman ja makeahkon version: Oululainen Juhla Jälkiuunipala -leivän.

Leipurin kekseliäisyyttä 

Oululaisen Jälkiuunileipä syntyi sodanjälkeisenä pula-aikana Oululaisen leipomossa. Leipomon työntekijä Anna Kaitanen oli laittanut reikäleipiä uunin jälkilämpöön, sillä tuolloin kaikki energia tuli käyttää hyväksi. Pitkän, matalalämpöisen paiston tuloksena syntyi vahvanmakuinen ja tummakuorinen jälkiuunileipä. Tätä alkuperäistä reikäleipää on 70 vuoden aikana myyty yli puoli miljardia kappaletta.

Raaka-aineena 100 % kotimainen ruis

Oululainen jälkiuunileivän suosion kulmakivet ovat selkeitä kuin leipä itse: aito hämäläinen maalaisjuuri, selkeät raaka-aineet, pitkä paisto ja 100 % suomalainen ruis. Oululainen Jälkiuunileipä on ensimmäinen valtakunnallisessa myynnissä Suomessa oleva ruisleipä, jonka ruis on 100 % kotimaista. Oululainen Jälkiuunileipä leivotaan Lahdessa.

Vuonna 2016 suomalaiset valitsivat Oululainen-brändin Suomen kolmanneksi vastuullisimmaksi brändiksi.(Lähde: Sustainable Brand Index -tutkimus 2016).