Oululaisen tuotteet ovat maistuneet suomalaisille jo yli 100 vuoden ajan. Oululainen leipoo leipänsä Suomessa, kotimaisesta viljasta.

Kaarlo ja Vilhelmiina Helenius perustivat Oululainen Kotileipomon Lahteen 9. marraskuuta vuonna 1909. Vilhelmiina kertoo päiväkirjassaan, että he ostivat Majanterin tytöiltä leipomoliikkeen, jonka kauppahinta oli seitsemänsataa markkaa.

"Alku oli hyvin pientä. Ensimmäinen päiväkassa oli 9,50 p. Vaan siitä se alkoi nousta vähitellen, kun oltiin hyvin tarkkoja ja huolellisia ja ahkeria.”

Oululainen leipomo Lahdessa?

Vilhelmiina hankki leipurinkoulutuksensa Oulussa, jossa tuolloin sijaitsi valtakunnan paras alan oppilaitos. Niinpä hän päätti antaa leipomolleen nimeksi Oululainen. Nyt yli satavuotiaana, Fazer Leipomoiden tukemana, Oululainen on elinvoimaisempi kuin koskaan. 

Kotimaista työtä ja osaamista

Oululainen leipoo leipänsä Suomessa. Näin on ollut jo vuodesta 1909 asti, jolloin Oululaisen Kotileipomo perustettiin Lahteen. Oululainen on valtakunnallinen leipuri, joka tarjoaa laajan valikoiman leipomotuotteita kuten vaaleita leipiä, pullapitkoja ja hapankorppuja. Kaikki käyttämämme vilja on kotimaista.

Parhaiten Oululainen tunnetaan ruisleivistään kuten Jälkiuuni-leivästä, jota on leivottu jo vuodesta 1947. Kaikki Oululaisen tuotteet leivotaan Suomessa suomalaisella ammattitaidolla.