Ruisleipä on meille perinteinen voiman ja energian symboli. Kotimainen ruis ei kuitenkaan riitä leipureiden tarpeisiin. Fazer Leipomot, Fazer Mylly ja Boreal Kasvinjalostus ovat perustaneet Pro ruis -yhdistyksen, joka aikoo nostaa rukiinviljelyn uudelle tasolle Suomessa.

Yhteistyö arvoketjussa mahdollistaa kotimaisen rukiin riittävyyden. Tavoitteena on, että vuonna 2016 kaikki Oululainen-tuoteperheen ruisleivät voidaan leipoa 100-prosenttisesti kotimaisesta rukiista.

Pro ruis -yhdistyksen kehitysprojektin tavoitteena on kotimaisen kasvinjalostuksen tukeminen sekä kotimaisen rukiin arvostuksen nostaminen ja viljelymenetelmien kehittäminen.

Ruis tuo terveyttä koko kehoon

Tutkimusten mukaan täysjyvärukiin terveysvaikutukset ovat ylivoimaisia. Runsaskuituinen täysjyväruisleipä auttaa painonhallinnassa, lisää kylläisyyden tunnetta ja parantaa vatsan toimintaa. Ruisleipä on hyvä hiilihydraattien lähde, joka antaa elimistölle pitkäkestoista energiaa.

Energian lisäksi ruisleivästä saa aina aimo annoksen kuitua, vitamiineja, mineraaleja ja muita terveyttä edistäviä aineita.

Yhdistyksen perustamisvaiheessa mukana ovat Fazer Leipomot, Fazer Mylly, Boreal Kasvinjalostus sekä henkilöjäseninä viljelijöitä ja muita yksityishenkilöitä. Pro ruis -yhdistys on avoin uusille jäsenille.

Lue lisää Pro Ruis -yhdistyksen toiminnasta