Dakota Robinin elämä on kulkenut hieman erilaista polkua kuin monella muulla. Sveitsissä syntynyt, puoliksi Turkin kurdi ja puoliksi suomalainen lapsi kasvatettiin tyttönä, mutta varttuessaan nuoreksi aikuiseksi, ei elämä tyttönä ja naisena tuntunutkaan omalta. Näitä tuntemuksia käsitellessään hän identifioitui ensin muunsukupuoliseksi ja lopulta transmieheksi. 

Lapsuuden ja nuoruuden kokemukset ovat luoneet tälle reissumiehelle poikkeuksellisen perspektiivin miehisyyteen ja sen laajaan monimuotoisuuteen, joka ulottuu yli perinteisten sukupuoliroolien.

Hänen matkansa varrella kertynyt elämänkokemuksensa ja laajakatseisuutensa ovat tehneet hänestä osaavan D&I konsultin ja kokemusasiantuntijan. Työssään ihmisoikeuksien parissa hän kuroo umpeen ihmisten välisiä kuiluja omaan elämäänsä peilaten.

Tavatessa Dakotan ei voi olla huomaamatta hänestä huokuvaa itsevarmuutta ja helposti muihin tarttuvaa positiivista elämäniloa. Hänellä on poikkeuksellinen taito kohdata toinen ihminen. Hän saa huomaamaan, kuinka meidän jokaisen erilainen matka on kiehtova ja arvokas. Sitä ei aina osaa pysähtyä ihmettelemään.

Dakota osaa lempeästi osoittaa, kuinka tänne mahtuu niin monta erilaista polkua kuin on kulkijaa. Tämä viitoittaa tietä kaikille reissaajille tunnistamaan sen kauniin ja herkän yksilöllisyyden myös meissä itsessämme.