Lapsuuden maisemat Oululaisen leipätehtaan katveessa Lahdessa ovat tarkoittaneet Marko Jantuselle aina kotia. Paikkaa, josta reissut ovat alkaneet ja jonne ne ovat aina aikanaan päättyneet.

Marko Jantusen menestyksekäs ura huippujääkiekkoilijana on itsessään uskomaton matka, ja erityisen merkityksellinen on myös hänen matkansa jääkiekkouran jälkeen mieheksi, joksi hän on kasvanut - ja joka hän tänään on.

Jo uran aikana päihteet veivät miestä, mutta uran loputtua alkoi hurja alamäki ja mies kolahti pohjalle. Häntä ei kuitenkaan hylätty, ja ystävien tuella hän hakeutui hoitoon. Oman raitistumisen lisäksi löytyi myös uusi tie ja ura päihdekuntoutujien parissa ja ehkäisevän päihdetyön luennoitsijana kouluissa, yrityksissä ja seminaareissa.

Ammattipätevyyden lisäksi Marko ammentaa paljon omista rankoista kokemuksistaan, mikä tekee hänestä päihdetyön huippuammattilaisen.

Hän ymmärtää niitä ihmisiä, jotka eivät aina tule ymmärretyiksi. Silloin hänen empaattisuutensa pääsee oikeuksiinsa. Aina reilun ja ystävällisen miehen maineessa ollut ”Jarna” osaa kohdata apua pyytävän tasavertaisena ihmisenä.

Markolle päihdetyöntekijän arjessa tärkeintä on ihmisten tukeminen, kannustaminen avoimuuteen ja rehellisyyteen itseään kohtaan. Taito ilmaista rakentavasti tunteitaan niiden kaikessa monimuotoisuudessa.

Hänen aseistariisuva ja rohkea rehellisyys omasta itsestään ja kokemuksistaan on inspiroivaa, mikä rohkaisee myös muita avautumaan. Kotikulmien leipätehtaan tavoin, Jarna edustaa työssään turvallisuutta ja pysyvyyttä – jotakuta, jonka luokse palata.

Hänenkaltaisensa oman tiensä kulkija osaa ottaa kiinni ja kulkea rinnalla silloinkin, kun tukea kaipaava on jo hieman reissussa rähjääntynyt. Ja kukapa meistä ei silloin tällöin sellaista tukea kaipaisi, kun elämä heittelee.