Olemme käyneet viime päivinä keskustelua Oululainen Reissumies Eväsleipä Klassikko -tuotteesta, jossa on käytetty saksalaista alkuperää olevaa kinkkua. Kuluttajat ovat kysyneet meiltä aiheellisesti, miksi muutoin kotimainen Oululainen käyttää ulkomaista raaka-ainetta. Sosiaalisessa mediassa antamamme vastaus oli huonosti muotoiltu ja siitä sai helposti väärän käsityksen. Tarkoituksenamme ei missään tapauksessa ollut asettaa suomalaista lihantuotantoa vastakkain saksalaisen kanssa. Haluamme painottaa, että mielestämme suomalainen lihantuotanto on laadultaan maailman huippuluokkaa.

Arvostamme saamaamme palautetta, ja olemme kuulleet suomalaisia kuluttajia ja tuottajia. Tämän seurauksena olemme päättäneet ryhtyä välittömiin toimenpiteisiin. Oululainen Reissumies Eväsleipä Klassikossa käytettävä kinkku vaihdetaan vastaavaan kotimaiseen tuotteeseen. Muutokset tehdään niin nopeasti kuin mahdollista, ja uudistettu tuote on saatavilla kaupoissa viimeistään 1.9. alkaen.  

Fazer on 129-vuotias suomalainen yritys, ja Oululainen on ollut osa Fazeria vuodesta 1958. Meille kotimaisuus on sydämen asia. Vaalimme ja käytämme ensisijaisesti suomalaisia raaka-aineita, tuotteita ja työtä aina kun siihen on mahdollisuus. Leipomotuotteidemme kotimaisuusaste on 95 %.

Olemme pahoillamme tapahtuneesta ja toivomme, että suomalaiset voivat jatkossakin luottaa Oululaisen tuotteisiin.